Scholen optocht van 't Kleigat 2020

Vrijdagmiddag 21 Februari wordt de Scholen Optocht in het Kleigat (Fijnaart) gereden.

Deze optocht wordt gezamenlijk organiseert door de Kennedyschool en Julianaschool en is bedoeld voor de leerlingen van de bovenbouw van deze scholen.

Vertrek is om 13.30 uur vanaf de Kennedyschool en zal omstreeks 14.15 uur eindigen bij de Fenderste Hoeve, met aansluitend een besloten Scholenbal voor de deelnemende leerlingen in de Fenderste Hoeve.

De route van deze optocht staat op de link hieronder.

Grote Optocht van 't Kleigat 2020

 Zaterdag 22 Februari 2020 is het weer zover: de Grote Optocht in ’t Kleigat!

 

Hopelijk doen jullie dit jaar (weer) mee met onze gezellige optocht door de straten van Fijnaart. Afgelopen jaar hebben we veel prachtige wagens en leuke groepen gezien. En er was veel publiek op de been dat zich meer dan uitstekend heeft vermaakt, tijdens én na de optocht in een van de gemoedelijke cafés in ons dorp.

De optocht start om 13.11 uur vanaf de Voorstraat en eindigt om 16:00 uur bij de Kerkring. Deelnemers die daarna naar de Lichtjesoptocht in Standdaarbuiten willen, zijn dus ruim op tijd klaar. Deelname is gratis en elke deelnemer krijgt, ook indien men niet in de prijzen is gevallen, een financiële tegemoetkoming. Hieronder vindt u het aanmeldformulier en de route van de grote optocht. Het aanmeldformulier kunt u sturen naar dekleibatsers@live.nl  Let op, de inschrijving voor de Grote Optocht sluit op donderdag 13 Februari 2020!

Klik op deze link voor het Optocht reglement 2020

Mini Optocht van 't Kleigat 2020

Dinsdagmiddag 25 Februari 2020 wordt de Mini Optocht in het Kleigat (Fijnaart) gereden.

Het tijdstip en de route is wel veranderd. De Mini Optocht zal om 14:30 uur starten vanaf de Molenstraat bij cafetaria Family. De volledige route staat op de link hieronder. Na afloop van de optocht is iederen welkom in De Fendertse Hoeve. Daar gaan we er een feestje van maken en natuurlijk de prijsuitreiking van de Mini Optocht.

Wil je ook meedoen met de Mini Optocht? Inschrijven is nu al mogelijk. Dat kan door onderstaand aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar conny@cjm-horst.nl  Opsturen of afgeven kan ook op het volgende adres; Specht 20, 4793HN, Fijnaart.

Let op, de inschrijving voor de Mini Optocht sluit op 21 Februari 2020!

Lampion Optocht van 't Kleigat 2020

Dinsdagavond 25 Februari wordt de Lampion Optocht in het Kleigat (Fijnaart) gelopen.

Iedereen is van harte welkom om mee te lopen met lichtjes of Lampion of mee te rijden met hun verlichte karretje

De Lampion Optocht start om 19:00 uur vanaf de kop Voorstraat/Kadedijk en eindigt bij de Fendertse Hoeve, de complete route staat op de link hieronder. Rond 19:30 uur vindt bij de Fenderste Hoeve de ceremoniële vlegelverbranding plaats. We zorgen voor vrolijke muziek bij deze feestelijke afsluting. Denk nu niet dat het na de verbranding is afgelopen, want na de verbranding start het Vlegelbal! De laatste kans om nog lekker te hossen, feesten, en te lallen. Praat nog gezellig na over alle avonturen die je beleefd hebt tijdens carnaval. Of nog beter, maak plannen voor het volgende jaar! Zorg dat je in ieder geval tot 21:11 uur blijft plakken, want dan wordt de winnaar van de Kleigatse loterij bekend gemaakt