Kleigats Carnaval Gaat Deur! Maar Dan Aanders

Zoals bekend slaan dit jaar de Fendertse carnavalsorganisaties de handen ineen om de carnavalsgedachte in ons mooie dorp levend te houden. De Gospelpompers, De Dijkrakkers, horeca-exploitanten en natuurlijk de overkoepelende carnavalsstichting de Kleibatsers hebben een volledig Corona-proof leutprogramma voorbereid.

“Tis nou allemoal aanders hé!” Wie heeft deze woorden in vrijwel elk dialect in het afgelopen jaar niet ergens in Nederland gehoord? Wat de Kleigatse carnavalsvierders betreft gaat jullie carnaval 2021 niet ganzenbordend of scrabbelend voorbij:

Speure naor dun leut

Het alternatieve leutfeest begint al in de week vóór carnaval. In de periode van 10 tot en met 16 februari is er in het Kleigat een verkleedleutspeurtocht. Te voet of met de fiets speuren jullie (natuurlijk in carnavalsoutfit) naar carnavaleske objecten, afbeeldingen puzzels en opdrachten in het Kleigat. De speurtocht zelf is uiteraard wel in een dagdeel te doen maar voor de spreiding van deelnemers en de vereiste onderlinge afstand kan de speurtocht gedurende een hele week gedaan worden.

Welkom in oew eige feesttent

De openbare carnavalsbalzalen blijven dit jaar gesloten. Maar je kunt natuurlijk thuis wel je eigen feesttent inrichten! Wie versiert in de week voor carnaval zijn, haar of hun huis het leutigst? Hang de befaamde roodwitte Kleibatsersvlag op, slingers in de ramen, maskers op de voordeur, wulps knipperende lichtjes, een (feest)tent of kleine caravan in carnavalskleuren in je voortuin, hoe gekker hoe leutiger! Kijk op de merchandise pagina via deze site voor al het Kleigats Koopwaar!

Kleigats digitoal carnavalscafé

Je las het vorige week al in Fendert Lokaal. De Gospelpompers en de Dijkrakkers organiseren een superleutige interactieve livestream vol plezier, gezelligheid en genot. Op zaterdag 13 februari start om 13.11 het digitaole carnavalscafé: een sensationeel digitale carnavalsmiddag om nooit te vergeten! Via de link www.twitch.tv/kleigat kom je op de livestream.

Houd Fendert Lokaal goed in de gaten. Volgende week is er meer nieuws over het Kleigatse alternatieve leutprogramma!