Inschrijving grote optocht Kleigat/Fijnaart geopend

 

Nu de meeste mensen de kerstboom hebben opgeruimd en de kerstkilo’s proberen kwijt te raken, is menig West-Brabantse bouwclub al met Carnaval 2020 bezig. Bouwtekeningen zijn gemaakt en de eerste voorbereidingen voor de (grote) wagens en uitdossingen zijn begonnen. 202o belooft een mooi carnavalsjaar voor het Kleigat te worden!

 

Carnavalsstichting de Kleibatsers heeft onlangs de inschrijving voor de Grote Kleigatse Optocht geopend. De Vrolijke Vierders uit Dinteloord waren de allereerste inschrijvers voor de Grote Kleigatse Optocht 2020 met een volledig nieuwe spectaculaire wagen.

 

De Grote Kleigatse optocht wordt zaterdagmiddag 22 februari verreden. De leutstoet in ons dorp staat inmiddels regionaal bekend bekend om de vele deelnemers, de mooie wagens, de leutige sfeer en de duizenden toeschouwers langs de route. In 2019 deden maar liefst 25 deelnemers mee, waarvan 11 grote praalwagens en 5 kleine praalwagens.

 

Vanwege de vele mooie wagens van verschillend formaat heeft het bestuur van carnavalsstichting de Kleibatsers een extra categorie in het leven te roepen: de middelgrote wagens. Natuurlijk komen deelnemers van heinde en verre naar Fijnaart vooral voor de gezelligheid op straat en in de cafés. Maar deelnemers willen ook erkenning van het publiek van de jury voor het geleverde werk. Met de extra categorie is er nu voor elk formaat wagen een eerlijke en leutige optochtcompetitie waar het gaat om de prijzen. 

 

Naast de blinkende bekers en de eeuwige roem zijn er ook mooie geldbedragen te winnen. De eerste prijs grote wagen bedraagt maar liefst € 444 (de 2e: € 333 en de derde € 222). Bij de middelgrote wagens is dat € 333,  € 222,- respectievelijk € 111,-. Eerste prijs bij de kleine wagens is € 222,-. Elke wagen –groot of klein- ontvangt tenminste een startgeld van € 99.

 

Wil je meedoen of wil je meer informatie over de gezellige Grote Optocht in het Kleigat? Mail dan naar dekleibatsers@live.nl of kijk op www.dekleibatsers.com/optochten​

Leutstoet Fijnaart.jpg