top of page

De Grote Optocht van 't Kleigat 2023

Inschrijving grote optocht Kleigat/Fijnaart geopend

 

Nu de meeste mensen de kerstboom hebben opgeruimd en de kerstkilo’s proberen kwijt te raken, is menig West-Brabantse bouwclub al met Carnaval 2023 bezig. Bouwtekeningen zijn gemaakt en de eerste voorbereidingen voor de (grote) wagens en uitdossingen zijn begonnen. 2023 belooft een mooi carnavalsjaar voor het Kleigat te worden!

 

Carnavalsstichting de Kleibatsers heeft onlangs de inschrijving voor de Grote Kleigatse Optocht geopend. De Gospelpompers waren de allereerste inschrijvers voor de Grote Kleigatse Optocht 2023. Zij zijn niet meer weg te denken tijdens het kleigatse carnaval gedruis. 

 

De Grote Kleigatse optocht wordt zaterdagmiddag 18 februari verreden. De leutstoet in ons dorp staat inmiddels regionaal bekend om de vele deelnemers, de mooie wagens, de leutige sfeer en de duizenden toeschouwers langs de route. In 2020 deden maar liefst 19 deelnemers mee, waarvan 10 grote praalwagens, 4 middelgrote wagens, 1 kleine praalwagen, 2 grote groepen, 1 kleine groep en 1 individu. 

 

Er komen deelnemers van heinde en verre naar Fijnaart vooral voor de gezelligheid op straat en in de cafés. Maar deelnemers willen ook erkenning van het publiek voor het geleverde werk. Het publiek kan stemmen naast de aangestelde Jury. Dit kan via een QR-code.  

Stem hier voor de Publieksprijs van de Grote Optocht van 't Kleigat

 

Naast de blinkende bekers en de eeuwige roem zijn er ook mooie geldbedragen te winnen. De eerste prijs grote wagen bedraagt maar liefst € 444 (de 2e: € 333 en de derde € 222). Bij de middelgrote wagens is dat € 333,  € 222,- respectievelijk € 111,-. Eerste prijs bij de kleine wagens is € 222,-. 

 

Wil je meedoen of wil je meer informatie over de gezellige Grote Optocht in het Kleigat? Mail dan naar dekleibatsers@live.nl

 

Klik op deze link voor het Optocht reglement 2023

 

 

bottom of page